Made in Denmark rykker til Silkeborg

Made in Denmark forlængede sidste år sin aftale med Europatouren med to år, hvilket betyder at den populære golfturnering vender tilbage til dansk jord i 2018. Sidste år blev turneringen spillet i Himmerland Golf & Spa Resort i slutningen af august, men i år bliver turneringen afholdt i Silkeborg Ry Golfklub fra den 30. august til den 2. september.

Thomas Bjørn på hjemmebane i Silkeborg

Den professionelle danske golfspiller Thomas Bjørn for alvor mulighed for at spille på hjemmebane, da han blev født i netop Silkeborg i 1971. Bjørn kender banen ud og ind og det bliver en hel særlig oplevelse for ham at spille i Silkeborg Ry Golfklub på Europa Tour-turneringen og han er ikke den eneste dansker, som kan have hjemmebanepublikum. Søren Kjeldsen er født og opvokset i Aalborg, som ligger knap 115 km. fra Silkeborg, så det bliver uden tvivl også en særlig oplevelse for Kjeldsen at spille Made in Denmark.

Bliver femte gang lykkens gang for en dansk vinder?

Ingen af de to dygtige danske golfspillere har vundet turneringen, som er blevet afholdt fire gange i historien. Senest var det amerikanske Julian Suri, som vandt i 2017, mens Thomas Pieters (Belgien), David Horsey (England) og Marc Warren (Skotland) har vundet de andre år. Søren Kjeldsen kom dog tæt på den danske sejr i 2015 hvor han endte på en delt andenplads med Kristoffer Broberg, Daniel Gaunt og Terry Pilkadaris.

De bedste danske golfspillere

Med 15 European Tour sejre er Thomas Bjørn den mest succesrige golfspiller i dansk historie. Kjeldsen har vundet fire European Tour-sejre og den han hev den seneste titel hjem i maj 2015 da han endte på førstepladsen ved Dubai Duty Free Irish Open. Men det er Thorbjørn Olesen, som pt. er den bedste golfspiller. På nuværende tidspunkt er Olesen den højst-placerede dansker på verdensranglisten. Du kan se top ti nedenfor:

Plads på verdensranglisten Golfspiller Gennemsnit point
88 Thorbjørn Olesen 1,58
124 Søren Kjeldsen 1,26
203 Lucas Bjerregaard 0,86
345 Lasse Jensen 0,53
420 Jeff Winther 0,42
510 Joachim B Hansen 0,32
566 Thomas Bjørn 0,28
614 Mark F Haastrup 0,25
670 Anders Hansen 0,22
683 Morten Ørum Madsen 0,22

Den 29-årige golfspiller Morten Ørum Madsen nævnte sidste år at det er ekstra sjovt at spille på hjemmebane på dansk jord. Madsen er ligesom Thomas Bjørn født i Silkeborg, så mon ikke at han også ser frem til at spille Made in Denmark 2018?