Australsk golfturnering med lige løn til mænd og kvinder

Ulige lønninger påvirker kvinder over hele verden både inden og udenfor sportens verden. Hidtil var den eneste undtagelse kvindetennis, hvor kvinderne har ligeligt fordelt præmiesumme ved alle de store grand slams turneringer. Derfor kommer det ikke som en overraskelse at otte ud af ti bedst betalte kvindelige sportsudøvere i 2017 var tennisspillere. Dette er et meget anderledes billede end i golfverdenen, men det vil en australsk golfturnering være med til at lave om på.

I 2017 var Justin Thomas den bedst betalte golfspiller på mændenes PGA tour med næsten 9,9 millioner dollars i samlet præmiesum. På kvindernes LGPA tour var det Sung Hyun Park som toppede den bedst tjente liste med 2,3 millioner dollars, som altså var mindre end 25 procent af hvad Thomas havde tjent i løbet af året.

En unik mulighed for at se de bedste mænd og kvinder spille golf

Oates Vic Open, som bliver afholdt i Victoria i Australien er den eneste golfturnering i verden hvor mænd og kvinder spiller på den samme bane, den samme uge og for en lige fordelt præmiesumme. Den mand og den kvinde som vinder turneringen får henholdsvis 800.000 dollars.

Tilskuerne der kommer for at se turneringen elsker at se hvordan kvinderne er taktisk dygtige og styrken i mændenes spil. Flere af de deltagende spillere håber at andre lande vil kopiere ideen og afholde golfturneringer, hvor kvinderne og mændene spiller på samme tid.

De bedste kvindelige danske golfspillere

I det danske tilfælde ville det betyde at vi måske ville kunne Morten Ørum Madsen og Nanna Koertz Madsen spille side om side. Faktisk deltog Koertz Madsen ved Oates Victoria Open i 2017 hvor hun endte op på en T53 plads og kunne vende hjem til Danmark med på en præmiesum på omkring 12.300 kr. To andre dygtige danske kvindelige golfspillere er Emily Pedersen og Nicole Broch Larsen. Larsen var blandt de danske sportsudøvere, som repræsenterede Danmark ved de Olympiske Lege i Rio i 2016.

Ingen af de danske kvinder var med til Oates Vic Open, som netop blev afholdt fra den 1. til den 4. februar 2018. Her var de australske golfkvinder som strålede, da Minjaa Lee, Karis Davidson og Hannah Green havnede på første-, anden- og tredjepladsen. Det var dog tæt på nordisk triumf, da vores svenske naboer havnede på en delt femteplads med Caroline Hedwall og Pernilla Lindberg.

Med få undtagelser var alle de mandlige deltagende spillere fra Australien og derfor var det ikke et spørgsmål om hjemmebanesejr, men mere om hvem der ville imponere foran de lokale aussies. Det endte op med at blive Simon Hawkes som tog sejren lige foran næsen på Harrison Endycott, da de endte med lige mange point, men Hawkes havde klaret sig bedst samlet set.