Her finder du de bedste golfbaner i Danmark

Ligesom Amerika er kendt for NFL, og alle taler om Super Bowl odds, Danmark har længe været kendt for at have nogle af de bedste golfbaner i verden, og hvert år begiver mere end 150.000 danskere sig ud på de 190 forskellige danske golfbaner, sammen med golf entusiaster fra hele verden. I denne artikel ser vi på nogle af de bedste golfbaner som du finder i Danmark.

The Scandinavian Golf Club

The Scandinavian Golf Club – Old Course er blevet valgt som den bedste golfbane i hele Danmark, og har man først været på teen så ved man med det samme hvorfor den er så populær. Alle som arbejder på golfbanen er yderst professionelle og man kan se at alle værner om deres bane og greens.

 Great Northern

Ifølge mange golfspillere så finder du en af de bedste golfbaner i Kerteminde. Golfbanen er især kendt for sine syv kunstige søer, og for at være designet af Nicklaus Design. Golfbanen åbnede for første gang i juli 2017.

Lübker Golf Resort

Lübker Golf Resort var fem år under opstart inden den blev åbnet for golfspillere i 2008. Golfbanen er designet af Robert Trent Jones, og er en del af et resort som har en størrelse på mere end end 500 hektar.

Esbjerg Golfklub

På kanten af Marbæk Skov finder du Esbjerg Golfklub med 42 huller, der er mange som siger, at dette er en af Skandinaviens bedste golfbaner. Hvis du elsker golf så vil du elske denne bane, som oprindeligt blev designet i 1975 af Frederik Dreyer, han designede banen med 9 huller, og kom i 1993 tilbage for at designe 9 huller mere. Der blev sidenhen tilføjet endnu 18 huller, og der er en lille 6-hullers par tre bane hvor du kan øve dig i de kortere slag.

Holstebro Skovbane

Holstebro Golfklub ligger tæt på byen med samme navn i hjertet af Jylland. Golfbanen blev designet af Erik Schnack i begyndelsen af 1970’erne. Derudover har Holstebro en 9-hullers bane kaldet Parkbanen og et 9-hullers par tre-layout med navnet Engbanen.

Himmerland Golf og Spa Resort

Her finder du Nordeuropas største golf resort, bestående af 45 huller og et stort udvalg af træningsfaciliteter. Backtee banen blev oprindeligt designet af Jan Sederholm i 1993. I 2011 blev banen lukket og fik et helt nyt design af Spogard & VanderVaart Golf Course Architects. Den nye bane åbnede for golfspillere i 2013, og i 2014 var den vært for den europæiske golfturnering ”Made in Denmark”. Det var på den oprindelige bane at Thomas Bjørn vandt sin første professionelle sejr, da han vandt Himmerland Open i 1995. ”Made in Denmark” har netop skrevet under på en aftale på yderligere to år og i første omgang rykker turneringen til Silkeborg, hvilket du kan læse mere om i denne artikel.