De tre bedste danske golfspillere i 2022

Thomas Bjørn var tidligere den bedste danske golfspiller, men vi er kommet ind i nyere tider. Det betyder at nye mænd trækker overskrifterne. I dag kigger vi på de tre bedste danske golfspillere i 2022, som er tvillingebrødrene Nicolai og Rasmus Højgaard samt Marcus Helligkilde. Dem kigger vi på nedenfor. 

Nicolai Højgaard er den bedste dansker lige nu

Nicolai Højgaard er den bedste danske golfspiller på skrivende fod. Det skal forstås som at han har den højeste placering på verdensranglisten, når vi sammenligner danskere. På skrivende fod ligger han på 77. pladsen på verdensranglisten. 

Han er en interessant dansk golfspiller at følge at ligesom at du kan se live stream fodbold, kan du også live streame golf og i den forbindelse kan vi anbefale at se Højgaard spille rundt omkring i verden. 

Den danske golfspiller blev født den 12. marts 2001, og derfor er han stadigvæk meget ung og har mange år foran sig på golfbanen. Hvis han fortsætter på dette niveau og bliver bedre, kan han meget vel kravle højt op på verdensranglisten. Indtil videre er hans rekord 67. Pladsen om han var på i begyndelsen af februar 2022. 

Højgaard har opnået succes med raketfart. Han blev professionel golfspiller i begyndelsen af 2019. Der spillede han en blanding af turneringer i Nordisk Golf Liga og Challenge Tour events. I september 2021 vandt han sin første turnering på den europæiske tour ved at vinde DS Automobiles Italian Open. Ugen før havde hans tvillingebror Rasmus Højgaard vundet Omega European Masters i Schweiz hvilket gjorde tvillingerne til de første brødre til at vinde to forskellige konkurrencer på den europæiske tour to uger i træk. 

Marcus Helligkilde er den næstbedste på ranglisten

Men før vi kommer til tvilling Rasmus, skal vi kigge på Marcus Helligkilde, som er den næstbedste dansker til golf på skrivende fod. Helligkilde er omkring fem år ældre end tvillingerne. Den danske golfspiller brød igennem i 2015, da han vandt Turkish Amateur Open Championship. Året efter repræsenterede han Danmark ved Eisenhower Trophy i 2016 og i mesterskabet European Amateur Team i 2017. 

Det samme år blev Helligkilde til en professionel golfspiller og året efter begyndte han at konkurrere i Nordisk Golf Liga. Spoler vi tiden frem til det seneste år kan vi finde to succeshistorier med at Helligkilde vandt to turneringer på 2021 Challenge Tour tæt på hinanden. Først vandt han Vierumäki Finnish Challenge og kort tid efter vandt han Swiss Challenge. Derfor er han på en flot 108. plads på verdensranglisten mens vi skriver denne artikel om de bedste danske golfspillere.

Brormand Rasmus Højgaard er i top-3

Nu vender vi tilbage til tvillingebrødrene Højgaard. Rasmus Højgaard er den tredjebedste danske golfspiller på skrivende fod. Højgaard har været helt oppe på 63. pladsen hvilket betyder at han har været højere på verdensranglisten end sin bror, men lige nu er Nicolai altså højst, når man sammenligner de to. 

Rasmus Højgaard blev den første spiller født efter årtusindeskiftet til at vinde på den europæiske tour. Han vandt i sin femte turnering på den europæiske tour og blev til den tredje yngste spiller nogensinde til at vinde på touren. Der var han kun 18 år og 271 dage. Den yngste til at vinde nogensinde var Matteo Manassero da han vandt i en ung alder af 17 år og 189 dage.