Sjove fakta om golf

Lige meget om du vil blive klar til at spille bordspillet Trivial Pursuit, eller om du vil blære dig overfor vennerne, eller ønsker at forbedre dine chancer når du spiller på golf hos OnsideBetting, vil du kunne bruge disse sjove fakta om golf. 

Golf er mere end 500 år gammel 

Vidste du at moderne golf har eksisteret i mere end 500 år? Den moderne form for golf blev opfundet i Skotland i 1457. De danske golfbaner kom først 450 år senere. 

Den første danske golfbane ligger på Fanø

Den ældste danske golfbane åbnede op på Fanø i 1901. Dengang blev banen indviet i forbindelse med den første åbne danske golfturnering og der var ”kun” ni huller på banen. I dag kan du spille på 18 huller på den ældste golfbane i Danmark. 

Men den ældste Skandinaviske golfklub ligger i København

Det kan godt være at den ældste danske golfbane ligger på Fanø, men den ældste danske golfklub ligger i København. Faktisk er København Golf Klub (KGK) den ældste golfklub i hele Skandinavien.

Klubben blev stiftet i 1898 og i de første år spillede spillerne på Lammefælleden, som dengang lå tæt på Vibenshus runddel i den danske hovedstad. 

De første danske golfspillere havde ikke en golfbane at spille på. De gravede i stedet hullerne om morgen og om aftenen dækkede de dem til igen. Men det skulle de heldigvis ikke bøvle med i lang tid, da de begyndte at leje et område ved den galopbane, der i tidernes morgen lå sydvest for Erimitageslottet. 

Men Fanø nåede altså at overhale KGK ved at fastlægge en golfbane i 1901 og derfor har den Københavnske golfklub ikke begge rekorder. KGK indviede sin nuværende 18 huller golfbane i 1928 og selvom at banen ikke hundrede procent er den samme, minder 16 af de huller meget om hvordan de så ud for næsten 100 år siden. 

Dame golf startede i Skotland

Vi vender snuden tilbage til Skotland, da det ikke kun er moderne golf, som startede op i landet med den kendte kilt. Verdens første dame golf blev også spillet i landet og det skete helt præcist i 1811 i Musselburgh i Skotland. 

Det vil sige at golf var en mandesport i intet mindre end 352 år og derfor er der ikke noget at sige til at der er flere mænd end kvinder, som spiller golf. Mændene fik bogstaveligt talt et kæmpe forspring på mere end 350 år. 

Det er ikke nemt at opnå et hole-in-one

Har du endnu ikke kunne skrive et hole-in-one på dit CV? Det er helt normalt. Faktisk har den gennemsnitlig golfspiller en sandsynlighed på 1 ud af 12.500 gange til at imponere omgivelserne med en hole-in-one. 

Golf er den eneste måne sport

Den eneste sport, der nogensinde er blevet spillet på månen er golf.  Alan Bartlett Shepard Jr., som var historiens femte mand på månen, brugte en 6-jern til at spille golf oppe på månen. Derfor er golf den eneste måne sport indtil nu og det må vi golfspillere godt være stolte af.